Lepo vzgojena mularija

by okrožje21

Baje razstave v stanovanjih niso nov izum. Vsaj tako pravi spremno besedilo Lare Plávčak za razstavo Tadeja Vaukmana “Good Kids”. Ta je imel minuli četrtek fotografsko razstavo v stanovanju prijateljev od prijateljic na Resljevi v Ljubljani. Tada je po stenah visokostropnega staromeščanskega stanovanja razstavil fotografije, ki jih sicer najdemo na njegovem razumem-in-želim-nadaljevati blogu Tvoja nedelja. Blogu vsekakor ne manjka neposrednosti, iskrenosti, modric, treš tatujev, dihjemajočnosti in bizarnih alkoholnih žurerskih prevratov. Ni za vsako, ni za vsakega. Moralist in zgroženi državljan sta na preži v vsakomur od nas.

Iz lo-fi garažnih fotografij pronica veselje, povzdignjeno nad dravograški vsakdan. Fotografije odsevajo občudovanje neskončnih bendovskih turnej in prijateljev onstran meja. Fotografije ljubijo nekontrolirana popivanja in stari nekonformistični skate-and-destroy.

Rasztava “Good Kids” ni samo navadna razstava, je neke vrste  razstava na turneji. Zakaj bi stvari na umetniškem področju zgledale drugače kot na glasbenem? Včeraj v Ljubljani, jutri v Mariboru, pojutrišnjem v Nemčjiji. In tako naprej.

Mimogrede, če se za trenutek vrnem na sam začetek; razstave v stanovanjih so fajn ideja, dober izum, vreden dobrega premisleka. Ne bi bilo napak, ko bi se tovrstne razstave začele pojavljati tudi v krogih naših stanovanj.

Več fotografij z dogodka na Resljevi tukaj.

Advertisements