Nevermind: 20 let v soboto na letnem odru Gale hale

by okrožje21

V soboto se bo na letnem odru Gale hale na Metelkovi zgodil eden bolje zamišljenih dogodkov v zadnjem času, Nevermind: 20 let. Trinajst domačih izvajalcev bo legendarni Nirvanin album “Nevermind” odigralo v celoti in s tem obeležilo dvajseto obletnico izdaje enega mejnikov popularne glasbe. Vsaka zasedba bo odigrala eno skladbo z albuma, zraven pa še dve avtorski. Začelo se bo s »Smells Like Teen Spirit«, končalo pa s »Something In The Way«. Bendi in izvajalci, ki bodo nastopili na dogodku, so Bekko, Dead Dildo Drome, It’s Everyone Else, Moveknowledgement, Boštjan Narat, Nikki Louder, Red Five … Nevermind, ŠKM Banda, We Can’t Sleep At Night, Srečna mladina, Hexenbrutal, Atila in Arhibald Arhibaldovich (več o bendih in pesmih z Neverminda tukaj). Dogodek se začne točno ob 18. uri.

Pred dogodkom, ob 17. uri, pa se bo zgodila še okrogla miza na temo Nirvane, ki jo bo vodil glasbeni urednik Radia Študent Luka Zagoričnik

. Po dogodku pa lahko svoje zdrajsane all-starke preizkusite v objemu zvokov Poslušalnice 69 (50 albumov po izboru Kurta Cobaina – ta je namreč 50 svojih najljubših zapisal v dnevnik + dodatnih 19)

.

Klik na predstavitveni video.


Advertisements