Poročilo s Fluffa #2: bendi

by okrožje21

Kot vsako leto, se je tudi letos na češkem hardcore/punk festivalu Fluff ustavilo precej zanimivih bendov. Izbira ni bila majhna. Od ameriških Polar Bear Club in norveških Death Is Not Glamorous, ki so s svojim melodičnim punk rockom in energičnim nastopom izpod oblakom zbezali žarke petkovega popoldneva, do evroturnejskega dvojca Lemuria – Cheap Girls. Za najbolj razgiban ples pod odrom in na odru so poskrbeli sicer ne tako zelo izumiteljski Hopeless, 50 Lions, The Carrier in podobni, pri katerih pa gotovo veš, da je zabava zagotovljena. Omeniti velja še Dangers in Unrestrained. Te posebej tudi zaradi anti-homofobno obarvanih govorov med komadi. Razočarali so me La Dispute, o katerih je v hardcore krogih v zadnjem času največ govora, a v živo jim vseeno le ni uspelo sestaviti prepričljivega nastopa in odločnejše zvočne slike. Tudi Touche Amore, ki so novembra lani v Tovarni Rog prikazali enega od najboljših koncertov leta 2010, niso bili kaj prida.

Nadvse zanimivi so bili še francoski gromečneži Year Of No Light, ruski post-metalski bend Reka, drveči Glasses in najbolj udaren vseženski hardcore bend – post-feministke, združene pod imenom Beyond Pink. Te so nastopile na manjšem odru, v šotoru, ki je pokal po šivih. Seveda je popolnoma odveč dodati, da so s svojim nastopom in neobvladljivostjo navdušili kalifornijski Punch (“Povej jim, iz kje izvirajo circle piti! Povej jim, iz kje smo mi! Povej jim, kaj hočemo videti!” – klik!). Tudi zasedbo Rosetta bo treba še kdaj preveriti v živo. Festival, na katerem med drugimi skupinami nastopili tudi Nikki Louder, pa so zaključili Ceremony. Heh, to je trenutno eden najbolj prepričljivih hardcore bendov, ki je svoj nastop začel z verjetno enim najbolj udarnih komadov tega desetletja (“sick of realism, sick of Buddhism, sick of long boards, sick of hardcore!” – klik!).

Spodaj je nekaj fotografij. Bolj malo sem jih naredil, kot verjetno tudi kdo drug. Letos je bilo s strani organizatorjev zaželjeno, da se med nastopi bendov ne stoji na odru, s kjer je ob vsesplošnem vrvežu pod odrom, ko je treba res paziti na fotoaparat, najlažje narediti kakšno fotografijo. Se je pa zato vsaj bolj zavzeto gledalo bende.

Advertisements