“Vampirske učne ure”

by okrožje21

Na svoji prvi evropski turneji so se pred dvema dnevoma na Metelkovi ustavili brooklynski forgetters. Pogoji za dober koncertni petkov večer ne bi mogli biti boljši. Lepo vreme, koncert na letnem odru Gale hale in to na tleh, pred veleodrom, ter zanimiva zasedba, ki prevzema misli in srca ameriških in verjetno vse bolj tudi evropskih scen. forgetters so s svojim punk rockom, ki se z odtenki sem in tja dotakne tudi bolj gothskih in industrialnih glasbenih podob, vsekakor ena zasedb, ki si je čez lužo v svojem kratkem času od nastanka pred letom in pol že zgradila zavidanja vredno prepoznavnost. Zasluženo, lahko dodamo, in to kljub temu, da so imeli zaradi udejstvovanja članov v prejšnjih bendih, kot so Jawbreaker, Bitchin’ in Against Me!, na samem začetku rahlo prednost pred drugimi novonastalimi skupinami. Skupina navdušuje s svojo iskrenostjo, lepo je viden tudi nedomišljav pristopu h glasbi. Zato komaj čakamo, da svoje do sedaj samo v živo zaigrane pesmi predstavijo še v albumski obliki.

A k nam po vsej verjetnosti ne pridejo več; pa ne zato, ker sami ne bi hoteli priti, ampak ker se noben organizator koncertov ne bo več odločil za organizacijo njihovega koncerta. Ta je bil seveda precej slabo obiskan. Za domačo publiko bendi tipa forgetters seveda ne štejejo. Še več, so popolnoma nepomembni. Punk rock scena je pač o’kurcu, saj večina čaka samo na nastope velikih, že napol zlajnanih in predvidljivih izvajalcev, ki že več let ne morejo pokazati prav nič novega.

Blake, Caroline in Kevin so se pred koncertom ustavili tudi na Radiu Študent. Smo naredili dve sliki, eno v kadilnici zadrževalnici in eno pred dvigalom v varnem društvu vrtnih palčkov. In, ja, Blake Schwarzenbach miži večino časa svojega nastopa, zato ga je težko ujeti z odprtimi očmi.

* * * * *

forgetters so na letnem odru Gale hale na Metelkovi v Ljubljani nastopili 13. maja 2011. Par ur pred tem pa so bili še na Radiu Študent.

Advertisements